5 Ağustos 2013 Pazartesi

Wordpress Spam Yorumlar



Merhaba arkadaşlar bugün sizler gerçekten güzel olduğunu düşündüğüm sağlam bir anti spam eklentisini tanıtacağım. Tanıtacağım eklenti Google Amca’nın olup ismi ReCaptcha‘dır.

Bir çok site sahibi arkadaşın sitesine kimi zaman ara sıra ; kimi zaman ise,özellikle  site adresimiz global yorumbacklink/spam listelerine girdiyse sürekli olarak adeta saldırı alırcasına spam yorum geldiği olur. Bu yorumlar ne saymakla biter,ne de silmekle yağmur gibi yağar.İngilizce içerikli olarak gelen yorumları Türkçe’ye çevirip yayınlayayım deseniz boşa uğraşırsınız,çünkü gerçek ip adresi ile değil proxyler üzerinden gönderilmektedir yorumlar.Silelim deseniz ayrı bir dert gece gündüz sil sil bitiremezsiniz,hele de sitenizin PR ve Alexa değeri günden güne olumlu yönde ilerliyorsa spam programları sitenizi son sürat hedef alıyor demektir. İşte bu tür sorunlardan gınna geldiği zamanlarda sizleri  Google ReCaptcha  eklentisi kurtaracaktır.

ReCaptcha Eklentisi

Google’un ücretsiz olarak sunduğu güçlü ve etkili anti spam eklentisidir. Sadece WordPress’e olmayıp bir çok yazılıma entegre edilebilmekle bir çok alanda kullanıma da  sahiptir. Fazla uzatmadan eklentiyi direk sunmak istiyorum.

Devamı - Kaynak: http://hayalcin.com/wordpresste-spam-yorumlardan-kurtulmak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder